نبود یک استراتیژی جامع در بخش مالداری سبب شدهاست تا شماری از دامداران، کارشناسان زراعت و مسئولان ادارهی زراعت جمع شوند و پلان جامعی را طرح کنند. تخریب علفچرها بزرگترین مشکل دامداران و احیای آن مهمترین بخش این طرح است. بیشتر علفچرهای هرات در ولسوالیهای گلران، کشک رباط سنگی، کشک کهنه ، اوبه، کرخ، فارسی […]
نبود یک استراتیژی جامع در بخش مالداری سبب شدهاست تا شماری از دامداران، کارشناسان زراعت و مسئولان ادارهی زراعت جمع شوند و پلان جامعی را طرح کنند.
تخریب علفچرها بزرگترین مشکل دامداران و احیای آن مهمترین بخش این طرح است.
بیشتر علفچرهای هرات در ولسوالیهای گلران، کشک رباط سنگی، کشک کهنه ، اوبه، کرخ، فارسی و شیندند قرار دارند.
محرابالدین احمدی آمر مالداری و خدمات صحت حیوانی اداره زراعت میگوید حدود دو میلیون هکتار علفچر در این ولایت وجود دارد که قسمت زیادی از آن در پی خشکسالیها و سیلابها از بین رفتهاست.
بهنظر میرسد تخریب علفچرها تنها مشکل دامداران در هرات نیست.
محمد نظیر مردان رئیس اتحادیه گاوداران هرات که در این نشست اشتراک کرده، از عدم همکاری دولت با دامدارن شاکی است.
او میگوید با اینکه دامداران تمام هزینهی غذا، دارو و درمان را خودشان متقبل میشوند، اما بازاری برای فروش دامشان وجود ندارد.
او میگوید “دولت حداقل کاری نماید که جلو واردات شیر را از خارج بگیرد و ما در اینجا آب معدنی و شیر را به عین قیمت میگیریم”.
در همینحال مسئولان ادارهی زراعت میگویند همهساله در برنامههای متفاوت، خدمات برای تمام دامداران ارائه میشود.
عبدالصبور رحمانی رئیس ادارهی زراعت میگوید در شروع هر سال برای دامدارن خدمات مشورهدهی و واکسین برای دامهای شان ارائه میشود.
اما او تأیید میکنند که سطح خدمات کافی نیست.
او میگوید: “ارائه خدمات وترنری، واکسین، کلینیکهای ساحوی و خدمات تخنیکی مشورتی بهدسترس دهاقین قرار میگیرد و به او پیمانۀ که برای هر یک از دهاقین خدمات صورت بگیرد، باید خود دهاقین همراه با سکتور خصوصی بهصورت اشتراکی سهم بگیرند”.
آنگونه که آقای مردان رئیس اتحادیه گاوداران میگوید، دامدارن در هرات ظرفیت تولید شیر و سایر محصولات مورد نیاز مردمرا دارند.
او نبود بازار را چالشی برای فروش محصولات میخواند.
با اینحال او ایجاد این استراتیژی پلان را راهی برای حل مشکلات دامداران میخواند.
او میگوید: “اگر تمام گاوداران ما این طرح را رعایت نمایند، همه گاوداران ما رشد دارند، اما اگر یکی از این طرحها مدیریت، حفظالصحه و تغذیه درست نداشته باشند، رشد ندارند”.
با اینحال مقامهای محلی هرات میگویند بهدنبال تقویت بنیه اقتصادی دامداران هستند.
جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات میگوید: “مسلخ هرات دوباره احیا شود و مراکز تقویت گوسفندان باید تقویت شوند تا ما بتوانیم گوشت مواشی را بعد از کشتار به کشورهای همسایه صادر نماییم و از از این طریق به بنیۀ مالی مالداران کمک شویم و از قاچاق مواشی جلوگیری نماییم”.
این در حالیاست که قاچاق مواشی و دام به سایر کشورها سبب شده تا بهای گوشت در بازارهای هرات افزایش یابد.
پیش از این مقامهای محلی گفته بودند که بهدنبال راهی برای جلوگیری از این موضوع هستند.
ایجاد کشتارگاه و صادر کردن محصولات حیوانی یکی از راههایی است که پیش از این نیز اداره محلی بر آن تأکید کردهبود.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد