اتحادیه ی مرغ داران هرات امروز پنجشنبه در ارتباط به افزایش واردات گوشت و تخم مرغ از خارج و عدم حمایت دولت از تولیدات داخلی دست به اعتراض زده اند. آنان خواستار کنترول دولت بر واردات و تثبیت کیفیت گوشت و تخم مرغ به افغانستان اند. ضیاالحق رحمانی، رییس اتحادیه مرغ داران هرات تاکید میکند […]

اتحادیه ی مرغ داران هرات امروز پنجشنبه در ارتباط به افزایش واردات گوشت و تخم مرغ از خارج و عدم حمایت دولت از تولیدات داخلی دست به اعتراض زده اند.

آنان خواستار کنترول دولت بر واردات و تثبیت کیفیت گوشت و تخم مرغ به افغانستان اند.

ضیاالحق رحمانی، رییس اتحادیه مرغ داران هرات تاکید میکند که تولید گوشت و تخم مرغ در این ولایت به مرز خودکفائی رسیده است.

او افزود: “تجارت آزاد است. باید دولت کنترول بر محصولات داشته باشد، ممکن است اگر یک بیضه تخم مرغ از۵۵ گرم کمتر وزن داشته باشد غیر قابل استفاده است”.

کنترول بازار، کیفیت و وزن معیاری گوشت و تخم مرغ و چگونگی نگهداری و تغذیه ی مرغ ها، از نکاتی اند که این فارم داران می گویند فارم های داخلی مراعات می کنند اما شرکت های خارجی این معیار ها را ندارند.

وکیل احمد دانش، از فارم داران هرات می گوید که حکومت بارها برای شان وعده داده که مالیه بر واردات خارجی وضع میکند اما برعکس، تعرفه ی گمرک بر واردات تخم مرغ از ۲۰ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است.

آقای دانش گفت:” در این فارم ها دستکم ۱۵ هزار نفر مشغول کار هستند که اگر ورشکست شوند تعداد زیادی از افراد بیکار خواهند شد”.

چندی قبل وزیر زراعت برای ده ماه واردات محصولات مشابه را متوقف کرده بود، اما بعد از مدتی این واردات دوباره از سر گرفته شد.

علت توقف گوشت و تخم مرغ، شیوع بیمار آنفلونزا در ایران عنوان شده بود.

جواد عمید، فعال مدنی فعال مدنی می گوید که دولت باید از تولیدات داخلی حمایت کند، تا زمینه کار برای شهروندان فراهم شود.

در همین مقام های محلی هرات می گویند که هم اکنون چندین موتر حامل تخم مرغ، از سوی دولت در گمرک برای بررسی کیفیت توقف داده شده است.

عبدالقیوم رحیمی، والی هرات می گوید که این موضوع تحت بررسی قرار دارد.

حدود ۳۰۰۰ فارم مرغ داری در هرات فعال است که روزانه ۱۰۰ تن گوشت و ۲ میلیون تخم مرغ تولید روانه بازار میکنند.

گفته میشود که براساس نیاز شهروندان، روزانه تنها ۳ درصد این تولیدات در هرات به مصرف می رسد و باقی تولیدات به سایر ولایت ها صادر می شود.

دسته بندی: گزارش‌ها, همه, ویژه برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد